Ayyappa Ashtothram–Lord Ayyappa Names, Ashtottara Shatanamavali in English

Lord Ayyappa is a well-known Hindu deity who is widely worshipped across south Indian states, particularly in the state of Kerala. Ayyappa Ashtothram or the Ayyappa Ashtottra Shatanamavali refers to 108 divine Lord Ayyappa names that reflect his attributes and divine nature.

According to Hindu scriptures, Lord Ayyappa was born to Harihara, in which Hara refers to Great God Shiva and the name Hari refers to Lord Vishnu. Vishnu took the form of Mohini to give birth to Ayyappa.

The prominent Ayyappa shrine Sabarimala is present in the dense hills of Pathanamthitta of Kerala. During December and January, one can see this divine pilgrim flooded by millions of devotees who take the Deeksha. Several of these devotees start their journey barefoot from their home to the hills of Sabarimala temple to get the blessings of Lord Manikantha.

Many of the devotees who take the Deeksha chant several Ayyappa slokas and hymns every day. Popular among them is the Ayyappa Ashtothram or 108 names of Ayyappa, which are chanted mainly during bhajans and sung by the devotees during their pilgrimage.

Reciting the Lord Ayyappa Names with immense devotion can bring the devotee much closer to Lord and also bestows great knowledge, protection, good fortune, and health.

Sri Ayyappa Ashtothram - Lord Ayyappa Names

Sri Ayyappa Ashtothram or Ayyappa Ashtottara Shatanamavali

  1. Om Maha Shastey Namaha
  2. Om Mahadevaya Namaha
  3. Om Mahadeva sutaya Namaha
  4. Om Avyaya Namaha
  5. Om Loka karthrey Namaha
  6. Om Loka bharthrey Namaha
  7. Om Loka harthrey Namaha
  8. Om Paratparaya Namaha
  9. Om Triloka rakshakaya Namaha
  10. Om Dhanvine Namaha
  11. Om Tapasvine Namaha
  12. Om Bhootha sainikaya Namaha
  13. Om Mantra vedine Namaha
  14. Om Maha vedine Namaha
  15. Om Maaruthaya Namaha
  16. Om Jagadeeshwaraya Namaha
  17. Om Lokaa-dhyakshaya Namaha
  18. Om Agraganyaya Namaha
  19. Om Srimathe Namaha
  20. Om Aprameya parakramaya Namaha
  21. Om Simha roodhaya Namaha
  22. Om Gaja roodhaya Namaha
  23. Om Haya roodhaya Namaha
  24. Om Maheshwaraya Namaha
  25. Om Nanaa Shastra dharaya Namaha
  26. Om Anaghaya Namaha
  27. Om Nanaa Vidya visaradaya Namaha
  28. Om Nanaa roopa dharaya Namaha
  29. Om Veeraya Namaha
  30. Om Nanaa Prani nishevithaya Namaha
  31. Om Bhooteshaya Namaha
  32. Om Bhootidaaya Namaha
  33. Om Bruthyaya Namaha
  34. Om Bhujanga-aabharano jwalaya Namaha
  35. Om Ikshu dhanviney Namaha
  36. Om Pushpa baanaya Namaha
  37. Om Maharoopaya Namaha
  38. Om Mahaprabhave Namaha
  39. Om Mayadevi suthaya Namaha
  40. Om Manyaya Namaha
  41. Om Mahaneeyaya Namaha
  42. Om Mahagunaya Namaha
  43. Om Maha Shaivaya Namaha
  44. Om Maha Rudraya Namaha
  45. Om Vaishnavaya Namaha
  46. Om Vishnu poojakaya Namaha
  47. Om Vighneshaya Namaha
  48. Om Veerabhadresaya Namaha
  49. Om Bhairavaya Namaha
  50. Om Shanmukha priyaya Namaha
  51. Om Meru-srunga samaaseenaya Namaha
  52. Om Munisangha nishevithaya Namaha
  53. Om Devaya Namaha
  54. Om Bhadraya Namaha
  55. Om Jagannathaya Namaha
  56. Om Gananadhaya Namaha
  57. Om Ganeshwaraya Namaha
  58. Om Mahayogine Namaha
  59. Om Mahamaayine Namaha
  60. Om Maha gnanine Namaha
  61. Om Maha sthiraya Namaha
  62. Om Deva Shastrey Namaha
  63. Om Bhootha Shastrey Namaha
  64. Om Bheemahasa parakramaya Namaha
  65. Om Nagahaaraya Namaha
  66. Om Nagakeshaya Namaha
  67. Om Vyomakeshaya Namaha
  68. Om Sanathanaya Namaha
  69. Om Sagunaya Namaha
  70. Om Nirgunaya Namaha
  71. Om Nityaya Namaha
  72. Om Nitya trupthaya Namaha
  73. Om Niraashrayaya Namaha
  74. Om Lokaasrayaya Namaha
  75. Om Ganaadeeshaya Namaha
  76. Om Chatuh sasthi kalamayaya Namaha
  77. Om Rug Yajuhu Samaadharvaathmaney Namaha
  78. Om Mallakasura bhanjanaya Namaha
  79. Om Trimurthaye Namaha
  80. Om Daithya madhanaya Namaha
  81. Om Prakruthaye Namaha
  82. Om Purushottamaya Namaha
  83. Om Kalagnanine Namaha
  84. Om Maha gnanine Namaha
  85. Om Kamadaaya Namaha
  86. Om Kamalekshanaya Namaha
  87. Om Kalpa vrukshaya Namaha
  88. Om Maha vrukshaya Namaha
  89. Om Vidya vrukshaya Namaha
  90. Om Vibhootidaaya Namaha
  91. Om Samsara-tapa vicchethrey Namaha
  92. Om Pasuloka bhayamkaraya Namaha
  93. Om Roga hamtrey Namaha
  94. Om Pranadhatrey Namaha
  95. Om Paragarva vibhanjanaya Namaha
  96. Om Sarwa Shastraardha Tatvajnaya Namaha
  97. Om Neethimatey Namaha
  98. Om Papa bhanjanaya Namaha
  99. Om Pushkala Purna samyukthaya Namaha
  100. Om Paramatmaney Namaha
  101. Om Satangathaye Namaha
  102. Om Ananthaaditya Samkaasaya Namaha
  103. Om Subrahmanya anujaya Namaha
  104. Om Baline Namaha
  105. Om Bhaktaanu kampine Namaha
  106. Om Devesaya Namaha
  107. Om Bhagavathe Namaha
  108. Om Bhaktha vatsalaya Namaha

Om Sri Ayyappaya Namaha

Ithi Sri Ayyappa Ashtottara Shatanamavali Sampoornam

Swamiye Sharanam Ayyappa


Please enter your comment!
Please enter your name here