Ashtothram -108 Names of Hindu Gods

Ashtalakshmi Ashtothram- Ashtalakshmi Ashtottara Shatanamavali

Ashtalakshmi refers to the eight forms of Goddess Lakshmi each one representing eight aspects of prosperity like wealth, food, education, progeny, courage, victory, education, and cattle.

This Ashtalakshmi Ashtothram praises these eight forms of Lakshmi with 108 names describing the divine nature of Goddess Lakshmi, the greatness of the Ashtalaksmi forms, and their bestowing nature.

Although there are stotras like the Ashtalakshmi stotram, Mahalakshmi Ashtakam for worshipping the eight forms. This Ashtalakshmi Ashtothram or Ashtalakshmi Ashtottara Shatanamavali has a unique importance as this mainly focuses on the divine names and bestowing nature of all the eight forms of Goddess Lakshmi.

Ashtalakshmi Ashtothram Goddess Lakshmi

Ashtalakshmi Ashtothram or Ashtottara Shatanamavali- 108 Names

  1. Om Sri Matre Namaha
  2. Om Sri Maharagnyai Namaha
  3. Om Srimat Simhasaneshwaryai Namaha
  4. Om Sriman-Narayana Preethayai Namaha
  5. Om Snigdhayai Namaha
  6. Om Srimathyai Namaha
  7. Om Sri Pati Priyayai Namaha
  8. Om Ksheera Sagara Sambhuthayai Namaha
  9. Om Narayana Hrudaalayayai Namaha
  10. Om Iravatadi Sampujyayai Namaha
  11. Om Diggajanaam Sahodaryai Namaha
  12. Om Ucchaisrava Sahodbhuthayai Namaha
  13. Om Hastinadha Prabhodhinyai Namaha
  14. Om Samrajya dayinyai Namaha
  15. Om Devyai Namaha
  16. Om Gajalakshmi Swaroopinyai Namaha
  17. Om Suvarnadi Pradathyai Namaha
  18. Om Suvarnadi Swaroopinyai Namaha
  19. Om Dhana lakshmyai Namaha
  20. Om Mahodarayai Namaha
  21. Om Prabhutaishwarya dayinyai Namaha
  22. Om Navadhanya Swaroopayai Namaha
  23. Om Latapadapa Roopinyai Namaha
  24. Om Mulikadi Maharoopayai Namaha
  25. Om Dhanyalakshmi Mahabhidhayai Namaha
  26. Om Pasusampath Swaroopayai Namaha
  27. Om Dhana Dhanya Vivardhinyai Namaha
  28. Om Matsarya Nasinyai Namaha
  29. Om Krodhabheethi Nasainyai Namaha
  30. Om Bhedha Bhuddhi Harayai Namaha
  31. Om Sowmyayai Namaha
  32. Om Vinayadhika Vardhinyai Namaha
  33. Om Vinayadhi Pradayai Namaha
  34. Om Dheerayai Namaha
  35. Om Vineetharchanu thoshinyai Namaha
  36. Om Dhairya pradayai Namaha
  37. Om Dhairya Lakshmyai Namaha
  38. Om Dheeratva Gunavardhinyai Namaha
  39. Om Putrapautra Pradayai Namaha
  40. Om Bruthyadhika Vivardhinyai Namaha
  41. Om Dampatya Daayinyai Namaha
  42. Om Poornayai Namaha
  43. Om Pati Patni Suthaakruthyai Namaha
  44. Om Santhanavathyai Kutumbinyai Namaha
  45. Om Bahu bhandhavya daayinyai Namaha
  46. Om Santhana Lakshmi Roopayai Namaha
  47. Om Sarvam Santhanavathyai Namaha
  48. Om Manovikasa dathryai Namaha
  49. Om Bhuddheraikagra Dayinyai Namaha
  50. Om Vidhyakausala Samdhatryai Namaha
  51. Om Nana Vignana Vardhinyai Namaha
  52. Om Bhuddhi Suddhi Pradhatryai Namaha
  53. Om Mahadevyai Namaha
  54. Om Sarva Sampujyatha Dhatrayai Namaha
  55. Om Vidya Mangala Dayinyai Namaha
  56. Om Bhoga Vidhya Pradathryai Namaha
  57. Om Yoga Vidya Pradathryai Namaha
  58. Om Bahirantas Samaradhyayai Namaha
  59. Om Gnana Vidya Sudayinyai Namaha
  60. Om Vidhya Lakshmyai Namaha
  61. Om Vidhya Gaurava dayinyai Namaha
  62. Om Vidhya-nama Kruthyai Subhayai Namaha
  63. Om Saubhagya Bhagyadayai Namaha
  64. Om Bhagyabhoga Vidhayinyai Namaha
  65. Om Prasannayai Namaha
  66. Om Paramayai Namaha
  67. Om Aaradhyayai Namaha
  68. Om Sausheelya guna Vardhinyai Namaha
  69. Om Varasantana Pradayai Namaha
  70. Om Punyayai Namaha
  71. Om Santana Varadayinyai Namaha
  72. Om Jagat Kutumbinyai Namaha
  73. Om Aadi Lakshmyai Namaha
  74. Om Vara Saubhagya Dayinyai Namaha
  75. Om Vara Lakshmyai Namaha
  76. Om Bhaktha Rakshana Tataparayai Namaha
  77. Om Sarva Shakthi Saroopayai Namaha
  78. Om Sarava Siddhi Pradayinyai Namaha
  79. Om Sarveswaryai Namaha
  80. Om Sarva Poojyayai Namaha
  81. Om Sarvaloka Prapoojithayai Namaha
  82. Om Daakshinya Paravasayai Namaha
  83. Om Lakshmyai Namaha
  84. Om Krupa Poornayai Namaha
  85. Om Dayanidhayai Namaha
  86. Om Sarvaloka Samarchyayai Namaha
  87. Om Sarva Lokeswareshwaryai Namaha
  88. Om Sarvaunnatya Pradayai Namaha
  89. Om Sriyai Namaha
  90. Om Sarvatra Vijayankaryai Namaha
  91. Om Sarvasriyai Namaha
  92. Om Vijayalakshmyai Namaha
  93. Om Subha Vahaya Namaha
  94. Om Sarva Alakshmyai Namaha
  95. Om Astha Lakshmi Swaroopayai Namaha
  96. Om Sarva Dikpala Poojithayai Namaha
  97. Om Daridya Dhukkha Hantaryai Namaha
  98. Om Ashta Lakshmi Samaaharayai Namaha
  99. Om Bhakthanugraha karinyai Namaha
  100. Om Padamalayayai Namaha
  101. Om Padapadmayai Namaha
  102. Om Karapadmayai Namaha
  103. Om Mukham-bhujayai Namaha
  104. Om Padmekshanayai Namaha
  105. Om Padma gandhayai Namaha
  106. Om Padmanabha Hrudheeswaryai Namaha
  107. Om Padmasana Swajananyai Namaha
  108. Om Hrudaambuja Vikasanyai Namaha

Ithi Sri Ashtalakshmi Ashtottara Shatanamavali Sampoornam

Devotees can also recite the Lakshmi Ashtothram or 108 names of Goddess Lakshmi during their puja time.

Like and Follow Us