Durga Ashtothram: 108 Names of Goddess Durga, Ashtottara Shatanamavali

Goddess Durga is one of the most popular Hindu deities worshipped across the globe, where Hindu traditions are predominant. She is well known for her protecting nature. The Durga ashtothram or Durga Ashtottara Shatanamavali represents the 108 names of Durga devi that which signify the various incarnations, divine nature, as well as several  attributes of her.

Chanting the 108 names of Goddess Durga is believed to bring auspicious and to get the blessings of the divine mother. Each of these names hold a great meaning within them which can be broadly understood while reading the stories in sacred books like Devi Bhagavatam and Chandi Puranam.

Goddess Durga ashtothram can be recited in any time and on any occasion, there is no restriction on when to read them. However, one can feel the great bliss of Goddess Durga if they chant them with utmost Devotion.

Chanting the Durga ashtottara shatanamavali on Fridays as well as on special thidhi’s and Navaratri’s hold an immense importance for worshipping the supreme Goddess Durga.

Goddess Durga Ashtothram, Durga Ashtottara Shatanamavali- 108 names of Durga

Durga Ashtothram – Durga Ashtottara Shatanamavali or 108 Names of Goddess Durga

  1. Om Durgayai Namaha
  2. Om Shivayai Namaha
  3. Om Maha Lakshmyai Namaha
  4. Om Maha gouryai Namaha
  5. Om Chandikayai Namaha
  6. Om Sarvagnayai Namaha
  7. Om Sarva-lokesiyai Namaha
  8. Om Sarva karma phalapradayai Namaha
  9. Om Sarva teertha mayaayai Namaha
  10. Om Punyayai Namaha
  11. Om Deva-yonayai Namaha
  12. Om Ayonijayai Namaha
  13. Om Bhumijayai Namaha
  14. Om Nirgunayai Namaha
  15. Om Aadhara-shakthyai Namaha
  16. Om Aneeshwaryai Namaha
  17. Om Nirgunayai Namaha
  18. Om Nirahamkarayai Namaha
  19. Om Sarva-garva vimardhinyai Namaha
  20. Om Sarvaloka-priyayai Namaha
  21. Om Vaanyai Namaha
  22. Om Sarva-vidhyadhi Devathayai Namaha
  23. Om Parvathyai Namaha
  24. Om Devamaatre Namaha
  25. Om Vaneesyai Namaha
  26. Om Vindhya-vaasinyai Namaha
  27. Om Tejovathyai Namaha
  28. Om Maha-maatre Namaha
  29. Om Kotisurya sama prabhayai Namaha
  30. Om Devathayai Namaha
  31. Om Vahni rupayai Namaha
  32. Om Sathejasae Namaha
  33. Om Varna rupinyai Namaha
  34. Om Gunasrayayai Namaha
  35. Om Gunamadhyayai Namaha
  36. Om Gunatraya vivarjithayai Namaha
  37. Om Karma gnana pradayai Namaha
  38. Om Kantaayai Namaha
  39. Om Sarva samhara karinyai Namaha
  40. Om Dharma-gnanayai Namaha
  41. Om Dharma nishtayai Namaha
  42. Om Sarva karma vivarjithayai Namaha
  43. Om Kamakshyai Namaha
  44. Om Kama Samhamtryai Namaha
  45. Om Kama kroda vivarjithayai Namaha
  46. Om Sankariyai Namaha
  47. Om Sambhavyai Namaha
  48. Om Santayai Namaha
  49. Om Chandra Suryaagni lochanayai Namaha
  50. Om Sujayayai Namaha
  51. Om Jayayai Namaha
  52. Om Bhumishtayai Namaha
  53. Om Jahnavyai Namaha
  54. Om Jana poojithayai Namaha
  55. Om Shastrayai Namaha
  56. Om Shastramayayai Namaha
  57. Om Nithyayai Namaha
  58. Om Subhayai Namaha
  59. Om Chandrarda-mastakayai Namaha
  60. Om Bharathyai Namaha
  61. Om Bramariyai Namaha
  62. Om Kalpayai Namaha
  63. Om Karalyai Namaha
  64. Om Krishna pingalayai Namaha
  65. Om Brahmyai Namaha
  66. Om Narayanyai Namaha
  67. Om Raudriyai Namaha
  68. Om Chandraamrutha parivruttayai Namaha
  69. Om Jaishtayai Namaha
  70. Om Indirayai Namaha
  71. Om Mahamayayai Namaha
  72. Om Jagat srushtya adhikarinyai Namaha
  73. Om Brahmand-koti Samstanayai Namaha
  74. Om Kaminyai Namaha
  75. Om Kamalalayayai Namaha
  76. Om Katyayanyai Namaha
  77. Om Kalateetayai Namaha
  78. Om Kalasamhara-kaarinyai Namaha
  79. Om Yoga nishtayai Namaha
  80. Om Yogi gamyayi Namaha
  81. Om Yoga-Dheyayai Namaha
  82. Om Tapswinyai Namaha
  83. Om Gnana rupayai Namaha
  84. Om Nirakarayai Namaha
  85. Om Bhakthaabhestha phalapradayai Namaha
  86. Om Bhutatmikayai Namaha
  87. Om Bhutamatrey Namaha
  88. Om Bhutesayai Namaha
  89. Om Bhutadharinyai Namaha
  90. Om Swadha naari madhya-gatayai Namaha
  91. Om Shadadharadhi vardhinyai Namaha
  92. Om Mohitayai Namaha
  93. Om Subhavayai Namaha
  94. Om Subhrayai Namaha
  95. Om Sukshmayai Namaha
  96. Om Matrayai Namaha
  97. Om Niralasayai Namaha
  98. Om Nimagnayai Namaha
  99. Om Neela samkasayai Namaha
  100. Om Nityanandinyai Namaha
  101. Om Haarayai Namaha
  102. Om Parayai Namaha
  103. Om Sarvagnana pradanantayai Namaha
  104. Om Satyayai Namaha
  105. Om Durlabha rupinyai Namaha
  106. Om Sarasvatyai Namaha
  107. Om Sarvagatayai Namaha
  108. Om Sarvabeeshta pradayinyai Namaha

Ithi Sri Maha Durga Ashtotthara Shatanamavali Sampoornam

One can recite these 108 names present in the Durga Ashtothram in the stotra form called Durga Ashtottara Shatanama Stotram.


Please enter your comment!
Please enter your name here