Narasimha Ashtothram – 108 Names of Lord Narasimha

Narasimha Ashtottara Shatanamavali or Narasimha Ashtothram refers to the 108 name of Lord Narasimha that explains several divine names of Lord Narsimha, who is an incarnation of lord Vishnu and a fierce form who came to destroy Hiranyakashipu in order to save his devotee Prahlada.

The 108 names of Narasimha gives a detailed explanation of his incarnation, divine nature along with his several attributes.

Although Lord Narsimha is known to be a fierce form, one must keep in mind that he is known for his merciful and protecting nature on his devotees. Reciting the Lakshmi Narsimha Ashtothram with great devotion will destroy all your internal fears and helps you to gain the courage by the bliss of Lord Narasimha.

Lord Narasimha described in Narasimha Ashtothram or 108 names of Narasimha

108 Names of Lord Narasimha or the Narasimha Ashtothram (Ashtottara Shatanamavali)

  1. Om Naarasimhaya Namaha
  2. Om Maha Simhaya Namaha
  3. Om Divya Simhaya Namaha
  4. Om Maha Balaya Namaha
  5. Om Ugra Simhaya Namaha
  6. Om Mahadevaya Namaha
  7. Om Sthambhajaya Namaha
  8. Om Ugralochanaya Namaha
  9. Om Raudraya Namaha
  10. Om Srvaadbhuthaya Namaha
  11. Om Srimathe Namaha
  12. Om Yoganandaya Namaha
  13. Om Trivikramaya Namaha
  14. Om Haraye Namaha
  15. Om Kolahalaya Namaha
  16. Om Chakrine Namaha
  17. Om Vijayaya Namaha
  18. Om Jayavardhanaya Namaha
  19. Om Panchananaya Namaha
  20. Om Parabrahmane Namaha
  21. Om Aghoraya Namaha
  22. Om Ghora vikramaya Namaha
  23. Om Jwalan-mukhaya Namaha
  24. Om Jwalamaline Namaha
  25. Om Maha jwalaya Namaha
  26. Om Maha prabhave Namaha
  27. Om Nitalaakshaya Namaha
  28. Om Sahasrakshaya Namaha
  29. Om Durnireekshaya Namaha
  30. Om Pratapanaya Namaha
  31. Om Mahadamstrayudhaya Namaha
  32. Om Pragnaya Namaha
  33. Om Chandakopine Namaha
  34. Om Sada Shivaya Namaha
  35. Om Hiranyakasipa dwamsine Namaha
  36. Om Daityadanava bhanjanaya Namaha
  37. Om Gunabhadraya Namaha
  38. Om Mahabhadraya Namaha
  39. Om Balabhadraya Namaha
  40. Om Subhadrakaya Namaha
  41. Om Karaalaya Namaha
  42. Om Vikaralaya Namaha
  43. Om Vikarthrae Namaha
  44. Om Sarva-karthrukaya Namaha
  45. Om Simsumaraya Namaha
  46. Om Trilokatmane Namaha
  47. Om Eeshaya Namaha
  48. Om Srveswaraya Namaha
  49. Om Vibhave Namaha
  50. Om Bhairavaadambharaya Namaha
  51. Om Divyaya Namaha
  52. Om Atchyutaya Namaha
  53. Om Kavimadhavaya Namaha
  54. Om Adhokshajaya Namaha
  55. Om Aksharaya Namaha
  56. Om Sharvaya Namaha
  57. Om Vanamaline Namaha
  58. Om Varapradaya Namaha
  59. Om Viswambaraya Namaha
  60. Om Adhbhutaya Namaha
  61. Om Bhavyaya Namaha
  62. Om Srivishnave Namaha
  63. Om Purushottamaya Namaha
  64. Om Anaghaastraya Namaha
  65. Om Nakhaastraya Namaha
  66. Om Suryajothishe Namaha
  67. Om Sureshwaraya Namaha
  68. Om Sahasra Bahavae Namaha
  69. Om Sarvagnaya Namaha
  70. Om Sarvasiddhi pradayakaya Namaha
  71. Om Vajradamstraya Namaha
  72. Om Vajra-nakhaya Namaha
  73. Om Mahanandaya Namaha
  74. Om Parantapaya Namaha
  75. Om Sarva-mantraikarupaya Namaha
  76. Om Sarva-yantra vidaranaya Namaha 
  77. Om Sarva tantratmakaya namaha
  78. Om Avyakthaya Namaha
  79. Om Suvyakthaya Namaha
  80. Om Bhaktha vatsalaya Namaha
  81. Om Vaishakha sukhla bhuthothaya Namaha
  82. Om Sharanagatha vatsalaya Namaha
  83. Om Udara keerthaye Namaha
  84. Om Punyathmane Namaha
  85. Om Mahathmane Namaha
  86. Om Chanda vikramaya Namaha
  87. Om Vedatraya prapujyaya Namaha
  88. Om Bhagavate Namaha
  89. Om Parameswaraya Namaha
  90. Om Srivatsankaya  Namaha
  91. Om Srinivasaya Namaha
  92. Om Jagadvyapine Namaha
  93. Om Jaganmayaya Namaha
  94. Om Jagathpalaya Namaha
  95. Om Jagannadhaya Namaha
  96. Om Mahakayaya Namaha
  97. Om Dwirupa bruthe Namaha
  98. Om Paramatmane Namaha
  99. Om Paramjothishe Namaha
  100. Om Nirgunaya Namaha
  101. Om Nrukesarine Namaha
  102. Om Paratatvaya Namaha
  103. Om Paramdhamne Namaha
  104. Om Sacchidananda vigrahaya Namaha
  105. Om Lakshmi-Nrusimhaya Namaha
  106. Om Sarvathmane Namaha
  107. Om Dheeraya Namaha
  108. Om Prahlada Palakaya Namaha

Ithi Sri Lakshmi Narasimha ashtotthara shatanamavali sampoornam



Please enter your comment!
Please enter your name here